Rijnland Ziekenhuis en Zorg en Zekerheid succesvol in ketentest

Het Rijnland Ziekenhuis en verzekeraar Zorg en Zekerheid hebben succesvol nieuwe declaraties getest in de ZH308 v9 standaard.

De ICT leveranciers van ziekenhuizen en verzekeraars hebben deze standaard zelf al volop getest, maar nu heeft het Rijnland Ziekenhuis met behulp van het McKesson XCare systeem ook zelf nieuwe declaraties getest via het Vecozo declaratieportaal. Zorg en Zekerheid heeft op haar beurt deze declaraties goed kunnen verwerken waardoor deze ketentest succesvol verlopen is.

Voor behandelingen vanaf 1 juni 2014 wordt de nota uitgebreid met de belangrijkste zorgactiviteiten die bij het geleverde DBC-zorgproduct horen. Ook hebben de zorgproducten en zorgactiviteiten nieuwe omschrijvingen gekregen zodat ze beter begrijpbaar zijn.  Verzekeraars tonen de nota’s on-line via de zogenaamde mijn-omgeving aan hun verzekerden, waardoor deze na kunnen gaan wat de verzekeraar namens hen vergoed heeft aan zorgaanbieders.  Het uitvoeren van een ketentest middels de aangepaste ZH308 declaratiestandaard is voor ziekenhuizen en verzekeraars een belangrijke stap in de voorbereiding op de uitbreiding van de zorgnota.

Volgende stap

De komende weken zullen vele andere ziekenhuizen en verzekeraars een ketentest uitvoeren. Vanaf 1 juni 2014 zal de nieuwe declaratiestandaard in gebruik genomen worden, en zal voor behandelingen vanaf die datum de extra informatie in de mijn-omgeving van de verzekeraars zichtbaar worden voor de betreffende patiënten.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s